Защо цената на доджкойн се покачва отново?

Криптовалутата нараства с 14 000% през 2021 година

18:28 | 5 май 2021
Обновен: 18:54 | 5 май 2021
Автор: Надя Манова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Всъщност dogecoin криптовалутата, свързана с изображение на куче Шиба Ину, се радва на една от най-успешните години за криптовалутите, като се похвали с печалби от над 14 000% за тази година и това я поставя в топ 10 от най-високо оценените дигитални активи за тази година, споделят от MarketWatch.

Този параболичен възход предизвиква както аплодисменти, така и опасения, тъй като неговите поддръжници се стремят да доведат пародийната монета до стойност близо 1 долар, като критиците предупреждават, че активът носи всички отличителни белези на икономически балон, който всеки момент ще изскочи и да остави касапница след себе си.

Само не казвайте това на онези, които подкрепят криптовалутата, или рискувате да бъдете посрещнати с този често срещан рефрен: „насладете се да бъдете бедни“.

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, ще бъде домакин на „Saturday Night Live“ този уикенд, който вече привлече приветствия и надсмешки за технолога. Той се превърна в един от най-изявените и гласовити шампиони сред доджкойн тази година и някои спекулират, че може да направи нещо за насърчаване на додж.