В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Имотите ще поевтинеят заради коронакризата, спадовете няма да са драстични

Калоян Богданов, маркетинг мениджър в AG Capital, В развитие, 23.04.2020

Спад в цените на жилищните имоти определено ще има заради коронакризата. Очакванията за пониженията са различни - от съвсем козметични спадове до малко по-големи. В наемните нива също ще има намаление. Това каза Калоян Богданов, маркетинг мениджър в AG Capital, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“Купувачите ще имат възможност да си купят по-изгоден имот, но не и такъв, чиято цена се е сринала... Прекалено ниските цени на имотите трябва да са червена лампа”.

“Няма за момента никаква информация и данни за масово излизане на продавачи, които да са притиснати и да продават на всяка цена”, посочи Богданов. Той отбеляза, че след края на кризата ще е необходимо време за възстановяването и на жилищния пазар.

“Очакванията са възстановяването да е доста по-бързо спрямо това, което последва след предишната криза”.

При жилищното строителство няма забавяния. Хората, които са си купили имоти в сгради, които се строят все още, нямат основания за притеснения”, посочи експертът. “Разбира се, зависи колко ще е дълга тази криза. Ако продължи повече, и строителните предприемачи ще намалят скоростта, с която работят”, добави той.

Още по темата

Според Богданов предприетите антикризисни мерки у нас - включително схемата “60 на 40”, възможността за безлихвени кредити и опцията за отсрочване плащанията по кредити, ще окажат благоприятно влияние и на имотния пазар.

Вижте целия разговор във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” може да откриете тук.

Последни новини
Още от В развитие