Tesla се насочва към Източна Европа

Илън Мъск се надява от догодина компанията активно да присъства в Словакия, Хърватска, Сърбия и региона

11:35 | 24 септември 2019
Tesla Model S. Снимка:Johnny Milano/Bloomberg
Tesla Model S. Снимка:Johnny Milano/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на американския пионер на пазара за електрически автомобили Tesla Илон Мъск планира разширяване на бизнеса в по-голямата част на Източна Европа в началото на 2020 година, пише Investor.bg.

В туит Мъск заяви, че се надява в началото на следващата година Tesla да присъства в Словакия, Хърватия, Сърбия и по-голямата част от Източна Европа.

"В крайна сметка ще направим така, че Никола Тесла да се гордее, след като неговите коли ще са в страните, откъдето са корените му“, допълни Мъск, имайки предвид учения от сръбско-американски произход, създал революционната електрическа система с променлив ток. Редица потребители от тези страни поздравявят решението на Мъск в социалната мрежа, но има и такива, които питат конкретно за появата на производителя на други пазари, като България, Русия и Украйна.

Tesla стартира през пролетта продажбите на своя Model 3 за Европа. Но все още има редица страни в Източна Европа, където калифорнийският производител не продава директно.

В края на август компанията на Мъск разшири официалните продажби на колите си в Полша, Унгария, Румъния и Словения, където започна да продава Model 3, Model S и Model X. Конфигураторът за избор на опции вече е наличен и в сайтовете за тези държави.

Цялата статия вижте в Investor.bg.