Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Експерт: Цените на имотите у нас ще останат стабилни през 2021 г.

Георги Павлов, Proptech.bg, Клуб Investor, 18.07.2020

21:02 | 18 юли 2020
Автор: Николета Рилска

Какви ще са цените на имотите у нас през следващата година зависи от действията на Европейската централна банка. Вероятно пазарът ще бъде облагодетелстван от разхлабената монетарна политика в Европа, цените ще останат стабилни и дори могат да продължат да растат. Това каза Георги Павлов, Proptech.bg, в предаването “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

“У нас пазарът на недвижими имоти е възстановен на 90% след удара от пандемията”, посочи Павлов. 

“Пазарът е в много добра кондиция, независимо, че много анализатори очакваха, че той ще понесе по-голям шок. Основната причина за спокойствието са банките... Те постъпиха по един неочаквано атрактивен за клиентите начин”. 

По думите на Павлов коронавирусната криза увеличава интереса към къщите у нас, но предлагането все още не е съобразено с рязката промяна в търсенето - то расте с над два - два и половина пъти. 

Експертът смята, че тази тенденция ще се запази и предупреди, че когато един имот е много евтин, то има причина за това.

"Коронакризата не доведе до нови тенденции, тя по-скоро ускори съществуващите".  

Павлов отбеляза, че бизнес имотите са обект на много голяма, ускорена трансформация, като най-засегнати са търговските площи, за които има риск да не се възстановят след пандемията. 

Вижте целия разговор във видео материала. 

Видеа с всички гости на предаването "Клуб Investor" гледайте тук