В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Съюз между Саудитска Арабия и САЩ на петролните пазари е трудно постижим

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 25.03.2020

14:34 | 25 март 2020
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Съюзът между Саудитска Арабия и САЩ на петролните пазари ще бъде трудно постижим. Това каза Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

“Съюз между САЩ и Саудитска Арабия е доста труден за постигане. Все пак има и война и за пазарен дял. Трябва да бъдат направени доста компромиси от двете страни, Рияд обаче по-скоро играе сам срещу всички на този етап”.

“Около обяд българсйко време лекият суров петрол WTI поевтинява с 2%, а Брент - с 4%”, посочи Митренцев. Той отбеляза, че се очаква и данните от САЩ да покажат 9-та поредна седмица на ръст на запасите.

“Спадовете в цените на петрола са очаквани на фона на пониженото търсене и увеличеното предлагане”, коментира анализаторът.

По отношение на търговията на международните борси Митренцев посочи, че азиатските пазари регистрират сериозни ръстове и изрази очаквания Wall Street също да се насочи към повишения.

“Към момента липсва конкретика за точното разпределение на мерките за 2 трлн. долара, за които републикаци и демократи се споразумяха”, отбеляза Митренцев.

Той добави, че стойността на долара регистрира сериозни спадове тази седмица, което определи като "нормално", предвид обявената програма за неограничени количествени облекчения от Федералния резерв и пакета за 2 млрд. долара.

“Доларът определено не продължава с този възход, на който станахме свидетели миналата седмица... При еврото ръстовете са малко по-малки, тъй като се очаква огромна икономическа криза в еврозоната", каза още анализаторът.

Целия коментар вижте във видеото.