Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Петролът може да поевтинее до около 20 долара за барел през второто тримесечие

Бисер Варчев, водещ, Insider, 22.02.2020

20:48 | 22 март 2020
Обновен: 12:00 | 10 юли 2020
Автор: Даяна Попова

Федералният резерв на САЩ взе сериозни мерки за моментната криза на пазарите и прави опити да ограничи понижението на индексите. Инвеститорите започват да се фокусират повече върху фундамента на отделните компании и да търсят тяхната вътрешна стойност, отколкото да гледат вътрешния пазар. Секторът на услугите в САЩ е доста пострадал. Коронавирусът го застрашава, каза Александър Куманов, FX & Stock Trading, в предаването Insider с водещ Бисер Варчев.

Лицензираният инвестиционен консултант Димитър Калъпов обясни, че пазарите продължават низходящата си тенденция.

"Основните индекси направиха около 30% корекция, което е добра предпоставка за позициониране на ниски нива, когато дойде времето за това", допълни той.

"Пикът в Европа в момента се формира, всички страни предприемат мерките от Китай срещу коронавируса. Китай възобновява индустрията си. С този опит те могат да са пример за Европа как да се справи с кризата".

"Компаниите са пострадали и това ще се отрази на техните тримесечни отчети. Австралийският долар се обезцени. Щатският долар допълнително се засили", каза още гостът.

"Двойката паунд-долар проби ключовото ниво от 1.20", стана ясно още от разговора.

Лицензираният брокер Петър Миланов коменира темата за петролния пазар.

"В момента водещите икономики спират своите големи консуматори на петрол, а търсенето на суровината продължава да се стапя с всеки изминал час. До края на второто тримесечие очакваме цени от около 20 долара, като вероятността за още понижения е много голяма поради редица фактори, оказващи негативно влияние. За 2020 г. средната оценка е за цена от 43 долара, за 2021 г. - 55 долара", посочи той.

Целия разговор вижте във видеото.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.