Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Единственият консенсус след срещата на Г-7 бе темата с Амазония

Валери Тодоров, журналист, „Бизнес старт“, 26.08.2019 г.

Валери Тодоров, журналист, „Бизнес старт“, 26.08.2019 г. Валери Тодоров, журналист, „Бизнес старт“, 26.08.2019 г.

Срещата на лидери на Г-7 във Франция този уикенд остави повече въпроси, отколкото отговори, като единствената тема, по която бе постигнат консенсус, е тази с пожарите в Бразилия. Това коментира журналистът Валери Тодоров, като гост в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Бих характеризирал срещата като един вид объркване и може би щеше да е по-добре, ако тя не се бе състояла, защото нямаше да покаже всичките разногласия. Очевидно е, че подготовката на срещата също не е минала гладко. Каквото и да се каже в съвместните изявления, ясно е, че единствената точка, по която страните намериха съгласие бяха пожарите в Амазония“.

Наблюдава се една лидерска битка в Г-7 между американския президент Доналд Тръмп и френския му колега Емануел Макрон, но и двамата не се ползват с доверието на останалите лидери в неформалния клуб, казва още Тодоров.

Още по темата

Гостът критикува политиката на Доналд Тръмп, макар да признава, че американският държавен глава се е насочил към втори мандат след изборите през 2020 г.

„Световната икономика не може да бъде подлагана на рискове, свързани с вътрешната политика на САЩ. Признават се някои от икономическите резултати, но трябва да признаем и, че част от тях са на гърба на съюзниците“.

Какви продължават да са рисковете за световната икономика след срещата в Биариц и на какво се крепи силната позиция на Тръмп за втори мандат може да научите от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт