Nvidia ще подобри рекорда на Meta за най-добра търговска сесия в историята

Акциите на производителя на чипове поскъпнаха с 15% в предварителната пазарна търговия в четвъртък

16:28 | 22 февруари 2024
Обновен: 17:05 | 22 февруари 2024
Автор: Субрат Патнайк
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Nvidia Corp. е напът да подобри историческата борсова сесия на Meta Platforms Inc., само три седмици след като компанията, майка на Facebook, постави рекорд.

Акциите на производителя на чипове поскъпнаха с 15% в предварителната пазарна търговия в четвъртък, което значи, че компанията е напът да увеличи пазарната си капитализация с почти 250 млрд. долара. Това би било най-голямото увеличение на пазарната стойност за една сесия в историята, засенчвайки ръста от 197 млрд. долара, реализирана от Meta в началото на месеца.


Топ 10 на най-големите еднодневни печалби на пазарната капитализация/ Ралито след отчетите на Nvidia изстреля акциите до върха на класацията

Акциите на Nvidia поскъпнаха, след като тя отчете отлични резултати, които затвърдиха залозите на Wall Street за потенциала на нейните технологии за изкуствен интелект. Производителят на чипове също така даде насоки над очакванията, благодарение на разходите за изкуствен интелект на най-големите си клиенти, включително Microsoft Corp. и Meta. Поредицата от резултати, които надхвърлят прогнозите, означава, че акциите поевтиняват на база съотношение цена/печалба.

Според анализатора на Morgan Stanley Джоузеф Мур Nvidia е надминала високите очаквания. "Никога не бяхме виждали над 2 млрд. долара увеличение на тримесечните прогнози за приходите, докато Nvidia не го направи преди няколко тримесечия, но това стана рутинно по време на възхода на изкуствения интелект", пише той. "Силата на търсенето на изкуствен интелект продължава да бъде забележителна."