В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Проблемите по оста САЩ-Китай и пандемията тревожат инвеститорите

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 19.08.2020

13:45 | 19 август 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Повечето от секторите в S&P 500 и Nasdaq се представят добре, особено акциите на технологичните компании. Въпреки че вчера и двата индекса затвориха на зелена територия, има напрежение на пазарите не само заради коронавируса, но и заради търговската сделка, заяви Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Търговия в Азиатско-тихоокеанския регион е смесена. Акциите в Япония, Корея и Австралия затвориха сесията на зелена територия. Китайските и хонконгските акции финишираха на червена територия, като китайските поевтиняха с 1,4% заради търканията по оста Вашингтон-Пекин".

Митренцев добави, че на европейските пазари се наблюдават ръстове. Движенията на щатските пазари той определи като нелогични към момента.

"Виждаме замръзване на преговорите за нови стимули между републиканците и демократите", допълни анализаторът.

По отношение на златото той подчерта, че ръстовете в цените на благородния метал са свидетелство за притеснението сред инвеститорите за световната икономика.

"Нивото от 2 хил. долара бе пробито няколко пъти, след което последва сериозна корекция до под 1900 долара за тройунция. Всички големи финансови инстуции като хедж, пенсионни и взамни фондове са увеличили инвестициите си в злато, затова виждаме тези ръстове", поясни още Митренцев.

По темата за петрола Митренцев прогнозира, че WTI и сорта Брент ще останат в диапазона 40-45 долара за барел.

Относно долара анализаторът отбеляза, че валутата е била преоценена, а сега виждаме спад, дължащ се на предоставените стимули от Федералния резерв на САЩ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.