В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Глобалното рали на пазара на акции показа признаци на колебание

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 13.08.2020

12:41 | 13 август 2020
Обновен: 14:30 | 13 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Глобалното рали на пазара на акции показва признаци на колебание към края на седмицата, а доларът поевтинява в очакване на най-новите данни за пазара на труда в САЩ. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„След положителните сесии в Европа и САЩ в четвъртък европейските индекси отвориха с понижения, а в Азия не успяха да намерят единна посока“.

Сред причините за охладените настроения, по думите на д-р Иванова, са търговското напрежение в света, както и ситуацията на безизходица за момента по отношение на пакета от стимули в САЩ.

„Петролът също поевтинява слабо в четвъртък на фона на данни за спад на запасите и нарастване на търсенето на гориво в САЩ“.

Главният редактор на bloombergtv.bg посочи, че в последния си доклад от ОПЕК прогнозира, че световното търсене на петрол ще намалее с 9,06 милиона барела на ден през тази година. Преди месец очакваното понижение беше за 8,95 милиарда барела на ден.

„И златото, и среброто възобновиха възходящия си тренд след корекцията и остават сред най-добре представящите се стоки през тази година, подпомагани от отрицателни реални лихви и огромните стимули за борба с последствията от пандемията“, каза още д-р Магдалена Иванова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.