В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Компаниите свиват с между 10 и 20% бюджетите си за реклама

Иванка Кючукова, изп. директор на Havas Group България, В развитие, 06.08.2020

14:02 | 6 август 2020
Обновен: 06:54 | 7 август 2020
Автор: Николета Рилска

Компаниите в глобален мащаб и у нас свиват с между 10 и 20% бюджетите си за реклама след удара от пандемията. Това заяви Иванка Кючукова, изпълнителен директор на Havas Group България, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова

Кючукова посочи, че голяма част от рекламодателите са избрали да изчакат в първите няколко месеца на пандемията, за да видят какво ще е развитието ѝ. Други рекламодатели са отложили част от кампаниите си, стана ясно още от разговора. 

Гостът отбеляза, че ситуацията е променлива в зависимост от сектора, като рекламите в туризма и хотелиерството например са били замразени. 

Експертът обаче препоръча дружествата да не се отказват от връзката с клиентите си. 

“Компаниите не трябва да спират да комуникират с крайните си клиенти, защото възстановяването иначе би било много по-трудно и по-скъпо”

Кючукова отбелеза, че данните за рекламния пазар у нас през 2019 г. все още не са излезли, като обаче посочи, че се очаква той да е стабилен и с минимални ръстове спрямо предходната година, тъй като още тогава е започнала предпазливостта на бизнеса. “Хубавото е, че се появиха и нови играчи на пазара”, изтъкна експертът. 

“Да имаш нов клиент в 2020 г. е изключителен късмет”.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук