В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Русия постави окончателно края на съюза ОПЕК+

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 11.03.2020

20:31 | 11 март 2020

Вероятно Русия има своите причини да не се съгласи със споразумението на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) за намаляване на добива, но на този етап те не са ясни. Дори и Москва да реши все пак да отстъпи, вероятно Рияд вече няма да се сългаси. Условията се промениха - Саудитска Арабия обяви готовност за увеличаване на производството на петрол до 13 млн. барела на ден и това е краят на съюза ОПЕК+. Това каза Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

“Увеличено предлагане означава, че към средата на годината може да видим лекият суров петрол WTI на цена от 20 долара за барел”.

Митренцев коментира и търговията на Wall Street. Той отбеляза, че почти на 100% тя е движена от новините около разпространението на коронавируса, което Световната здравна огранизация обяви за пандемия по-рано днес.

“Спадовете на борсата в САЩ се дължат на липсата на конкретика и данни за обещаните в понеделник стимули от Белия дом”.

Според госта мерките на Федералния резерв не успяват да успокоят инвестирорите на Wall Street.

“Понижението на лихвите не дава тази подкрепа на пазарите, която би дало, ако го нямаше коронавитуса”

По думите на Митренцев в рамките на 3 седмици основните американски индекси са изтрили напредъка си от началото на годината, понижавайки се с по около 20%, което ги насочва към мечи пазар.