В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Акциите в Европа поевтиняват в очакване на отчета на Nvidia

Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, във "В развитие", 21.05.2024

14:55 | 21 май 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции във вторник поевтиняха и отстъпиха от последните рекорди след като инвеститорите се оттеглиха в очакване на резултатите на Nvidia, които предстои да излязат тази седмица. Това коментира Силвия Климаки от Bloomberg Лондон в предаването "В развитие" с водеща Роселина Петкова.

Stoxx Europe 600 спадна с 0,4%, като акциите на GSK бяха сред най-губещите. Компанията е изправена пред дело на активист, което може да ѝ струва милиарди долари.

Фючърсите върху акциите от S&P500 и Nasdaq100 останаха почти без промени.

Преди отваряне на Уолстрийт акциите на Palo Alto Networks поевтиняха с 8,5% след като компанията за софтуер за защита даде разочароваща прогноза.

Сега пазарите следят Nvidia, която ще обяви отчета си утре и която предизвика голяма част от ръста на S&P500 напоследък. Акцията ѝ поскъпна с над 90% тази година и в понеделник записа 2,5% ръст в Ню Йорк като изпрати Nasdaq100 до небето.

На другите пазари Bloomberg's Dollar Spot Index се търгува без промяна, а доходността на облигациите като цяло е по-ниска. Криптовалутите поскъпнаха , което е знак на ентусиазъм за одобрението в САЩ инвестициите в ETF-ите на втория най-голям токен, етериума.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.