В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Всички хотели в Пирот преливат от българи

Драган Костич, изп. директор на безмитна зона Пирот, В развитие, 14.12.2016

12:30 | 14 декември 2016
Автор: Александра Попова
Изпълнителният директор на Безмитна зона "Пирот" Драган Костич Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Изпълнителният директор на Безмитна зона "Пирот" Драган Костич Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ръстът на туристите в Пирот през 2016 е 100% и всички хотели в града преливат от българи. Това заяви изпълнителният директор на Безмитна зона "Пирот" Драган Костич в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. Г-н Костич е в България по покана на Bloomberg TV Bulgaria, за да коментира данните за значително по-ниските цени на нощувките около Нова година в Сърбия, отколкото в България. 

По думите му, пиротският край е привлекателна дестинация за българи не основно заради ниските цени, а заради органичната храна, която е местно производство. От културата и храната минаваме стигаме до бизнес взаимоотношенията, красноречиво се изрази Костич. 

Безмитна зона Пирот предлага редица преференциални условия на инвеститорите, каза Костич. Сред тях са правенето на бизнес без мита и ДДС, както и без общински такси и данъци, допълни той. 

Допълнителен плюс, който той посочи е споразумението за свободна Търговия между Сърбия и Русия. Ако един инвеститор успее да докаже най-малко 51% сръбски произход на продуктите си, той ще може да внася в Русия при 1% мито, докато за страни от ЕС варира от 25 до 45%, каза Костич. 

Вижте целия разговор във видеото: