В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Google ще съкрати повече от 6% от глобалната си работна сила

Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, "В развитие", 20.01.2023 г.

14:54 | 20 януари 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

 

Европейските акции са стабилни, възстановявайки се от вчерашния най-голям спад за един месец, докато инвеститорите търсят улики в отчетите за приходите и дали това оказва влияние върху икономиката. Това каза Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.

Stoxx 600 се повиши с три десети от процента, като туризмът и развлекателният сектор водят печалбите, докато хранителните компании се представиха по-слабо. Германският DAX се повиши с 3 десети от процента, а френският CAC 40 също с три десети от процента.

Книжата на Siemens Energy поевтиняха, след като тя намали прогнозата си за маржа на печалбата за годината и отчете загуба за първото тримесечие. Ericsson се срина, след като отбеляза по-голям от очакваното спад в печалбата за четвъртото тримесечие, тъй като маржовете бяха под натиск.

Договорите на S&P 500 са нагоре с две десети от процента, а Nasdaq 100 нарасна с почти половин процент. Това е въпреки някои от съкращенията на персонал, които видяхме от Силициевата долина.

Само преди малко Alphabet Inc., компанията-майка на Google, заяви, че ще съкрати около 12 000 работни места, повече от 6% от глобалната си работна сила.

Държавните ценни книжа паднаха, тъй като инвеститорите прецениха коментарите на американски и европейски централни банкери, подкрепящи по-високите лихвени проценти. Доларът се колебаеше в тесен диапазон.

Петролът поскъпна за втори ден поради надеждите за китайското търсене. Суровият петрол WTI се насочва към седмичен ръст, сега се търгува малко под $81 долара за барел.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.