В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Фючърсите в САЩ поскъпват заради очаквано по-бавно повишаване на лихвите

Пазарен коментар на Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, във "В развитие", 22.11.2022 г.

15:31 | 22 ноември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции поскъпнаха, стимулирани от големите петролни компании, тъй като цените на суровия петрол се възстановиха. Фючърсите в САЩ се повишиха, след като инвеститорите анализираха коментарите на служители на Федералния резерв, за да оценят потенциала за по-бавно повишаване на лихвените проценти. Това каза Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.

Stoxx 600 в Европа се покачи с 0.7%, като Shell и BP са сред най-големите двигатели на печалбите. Германският DAX се повиши с 0.2%, CAC във Франция също е на зелено, покачвайки се с 0.1%

Договорите за S&P 500 и Nasdaq 100 поскъпнаха, обръщайки предишни загуби. В предпазарната търговия в САЩ Zoom Video Communications поевтиня, след като отчете по-бавни продажби и намали прогнозата си за приходите за цялата година.

Доходността на 10-годишните ценни книжа на САЩ се понижи с три базисни точки до 3,8%

Доларът поевтиня спрямо всички основни валути. Индексът Bloomberg Dollar Spot падна с 0.3%. Петролът поскъпна, след като Саудитска Арабия отрече информация за потенциално увеличение на производството на ОПЕК+. В момента WTI е на 80 щатски долара за барел.

Цените на криптовалутите бяха разнопосочни, като инвеститорите се готвят за още сривове, тъй като се задават нови фалити на криптовалути след разпадането на империята на Сам Банкман-Фрийд. Биткойн поскъпна с 0.4% до 15 000 щатски долара.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.