В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Фючърсите в САЩ се покачват преди ключовия доклад за инфлацията

Пазарен коментар на Лий-Ан Геранс, Bloomberg Лондон, "В развитие", 10.08.2022 г.

16:12 | 10 август 2022
Обновен: 16:12 | 10 август 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции се търгуваха с леки промени, тъй като инвеститорите очакват данните за инфлацията в САЩ, които ще дадат указания за посоката на паричната политика на Федералния резерв. Това каза Лий-Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

Euro Stoxx 600 падна с 0,1 процента, FSTE 100 е по-нисък с 6 десети от процента. DAX в Германия е на зелено с близо 2 десети от процента.

Технологичните акции се понижиха, след като Micron Technology стана поредният производител на чипове, който предупреди за забавяне на търсенето. Потребителските продукти също се представиха по-слабо, докато акциите на застрахователите поскъпнаха.

Фючърсите в САЩ се повишиха - договорите на S&P 500 отбелязаха ръст от 0,3% след четвърта сесия на спад. Фючърсите на Nasdaq 100 се повишиха с 3 десети от процента, след като Tesla поскъпна в предпазарната търговия след най-голямата записана продажба на акции на изпълнителния директор Илон Мъск.

Облигациите се стабилизираха. Двугодишният лихвен процент по държавните облигации надвишава 10-годишния с почти 50 базисни пункта. Инверсията, близо до най-дълбоката от 2000 г. насам, се разглежда като знак за задаваща се рецесия в рамките на кампанията на Фед за затягане на паричната политика за ограничаване на инфлацията.

Доларовият индикатор на Bloomberg се понижи.

Петролът поевтиня в още една нестабилна сесия, тъй като изглежда, че потоците по тръбопровода "Дружба" от Русия до Европа ще бъдат възобновени през следващите дни.

И златото, и биткойн се понижиха.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.