В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Brexit без сделка ще доведе до срив на валутните пазари

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 13.03.2019

Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Раздяла между Великобритания и Европейския съюз (ЕС) без споразумение ще значи срив не само в цената на британския паунд, но и на валутните пазари. За момента този сценарий е малко вероятен. Това каза Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Прокрадват се мнения, че никога вероятността за Brexit без сделка не е била толкова близка. Едва ли обаче парламентът ще приеме този вариант на гласуването в сряда“.

Митренцев коментира, че цената на британския паунд е останала с несериозни изменения след гласуването на ревизираното споразумение на премиера Тереза Мей в британския парламент във вторник, тъй като пазарите са очаквали сделката да бъде отхвърлена.

Решението беше доста очаквано, въпреки че Мей постигна едни благоприятни промени, касаещи казуса с ирландската граница“.

Още по темата

В случай, че днес не бъде прокаран варианта за Brexit без сделка и в четвъртък парламентът в Кралството се съгласи да отложи процеса, не се очакват сериозни движения в цената на британския паунд, коментира анализаторът.

Факт е, че няма яснота с какво точно отсрочката ще помогне за Brexit. Раздяла без споразумение обаче ще значи срив на пазара, далеч по-сериозен от колебанията в цената на паунда за момента“.

Вижте целия разговор във видео материала. 

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие