Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Иван Петрински: В Гърция вече има добра основа за стабилно управление

Иван Петрински, журналист и главен редактор на в-к „Български новини" в Гърция, „Бизнес старт“, 08.07.2019 г.

Преброяването на гласовете за новото правителство на Гърция почти приключи, а резултатите към момента показват, че партия „Нова демокрация“ ще наследи властта в страната с абсолютно мнозинство от 158 народни представители. Това дава една добра основа за стабилно управление, според журналиста и главен редактор на вестник „Български новини“ в Гърция Иван Петрински, който коментира темата за сутрешния блок „Бизнес старт“ пред Живка Попатанасова.

„Победата на „Нова демокрация“ е най-голямата от 1981 г. насам. Това дава добра основа за едно стабилно управление през следващите 3 години“.

Не е изключено Кириакос Мицотакис да успее да предоговори условията с кредиторите на страната, тъй като партията му се ползва с реномето на такава, на която може да се има доверие в спазването на уговорките си за разлика от СИРИЗА, коментира още Петрински.

Още по темата

„Отмятането от споразумението за името на Северна Македония би било един много лош знак, защото то дойде под натиск от Европейския съюз и Нато. Предоговаряне на споразумението би могло да има, но отмяна – едва ли“.

Видео от коментара на Иван Петрински вижте горе.

Последни новини
Още от Бизнес старт