Борисов: Без маска може, където няма струпване на хора

Правителството е обезпечило доставките на лекарствения продукт ремдeсивир

14:48 | 21 октомври 2020
Обновен: 14:48 | 21 октомври 2020
Автор: Ирина Илиева
Снимка: Министерския съвет
Снимка: Министерския съвет

От 22 октомври в сила влиза задължително носене на маски на открито. В тази връзка премиерът Бойко Борисов разпореди на министър Костадин Ангелов в новата заповед да има ясно описано кога трябва да се носят маски, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

„Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл! Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание“

Той добави, че много държави в Европа са въвели задължителни маски, в сила са извънредни положения, затворени са училища, ресторанти, обекти.

„Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани“, допълни още премиерът Борисов.

От съобщението стана ясно още, че днес правителството е обезпечило доставките на лекарствения продукт ремдeсивир, с които ще се осигури лечението на пациентите с COVID-19 до края на март 2021 г.