Доларът започва да губи своя блясък

Зелените пари се насочват към най-лошия си месец от началото на 2018 г.

09:01 | 26 юли 2020
Автор: Магдалена Иванова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

След като доларът поскъпна през март заради търсенето му като валута убежище, сега зелените пари се насочват към най-лошия си месец от началото на 2018 г. и много стратези смятат, че разпродажбите му ще продължат, пише Bloomberg.

Отрицателните реални лихвени проценти в САЩ, безмислостното разпространение на коронавируса в САЩ и подобряването на риск настроенията по света са сред причините инвеститорите да се откажат от дългите си позиции в зелено.

Индексът Bloomberg Dollar Spot към 24 юли отчита спад за месеца с 2.4%.

Ето и мненията на стратезите по темата:

Standard Chartered

Разпродажбите на долари продължават по време на американската сесия през последните няколко дни, което е лош сигнал за валутата. Това означава, че американските асет мениджъри са мечи настроени за зелените пари.

Royal Bank of Canada

Възстановяването на борсово търгуваните стоки е сред причините за натиска върху долара, тъй като корелацията между двете е негативна през по-голямата част от последните две години.

Wells Fargo

Доларът вероятно ще поевтинее след заседанието на Федералния резерв през следващата седмица, въпреки че се очаква паричната политика да остане непроменена.

Bank of America

Стратезите на банката повишиха целта си за двойката евро/долар до края на годината до диапазона от 1.08 – 1.05 долара. Основната причина за по-слабия щатски долар остава силния рисков апетит, особено към американския пазар на акции. Въпреки това от Bank of America запазват позитивното си виждане за зелената валута най-вече заради отрицателните перспективи за световната икономика