Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Анализатор: Натискът върху долара ще продължава в краткосрочен и средносрочен план

Николай Ваньов, финансов анализатор, Клуб Investor, 17.07.2020

21:33 | 18 юли 2020
Автор: Николета Рилска

Резки движения и разпродажби не се очакват на фондовите пазари поне до края на август или началото на септември, ако няма пробив около ваксината срещу коронавируса или пък негативни политически новини, както и по отношение на пандемията. Това каза финансовият анализатор Николай Ваньов в предаването “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков

“Пазарите до известна степен свикнаха с коронакризата, което понижава волатилността”. 

По отношение на акциите в САЩ Ваньов отбеляза, че положителните реакции на Wall Street в сезона на отчетите сигнализират, че ситуацията не е толкова лоша, каквито бяха очакванията в края на март и в средата на април. 

Според него обаче на фона на ръста на новозаразени и завръщането на мерките срещу Covid-19 в някои щати Федералният резерв ще трябва да направи повече, тъй като ситуацията ще продължи да натежава на долара в краткосрочен и средносрочен аспект.

Относно Европа Ваньов посочи, че водещите икономически индикатори показват по-бързо от очакваното възстановяване, мерките за ликвидност на Европейската централна банка дават положителни резултати. 

Анализаторът очаква положителна корекция до края на годината на цените на акциите на европейските автомобилни производители. 

Вижте целия разговор във видео материала. 

Видеа с всички гости на предаването “Клуб Investor” гледайте тук