Атентатът в Москва продължава да влияе върху акциите на европейските отбранителни компании

Фючърсите върху S&P500 се понижиха след най-добрия седмичен резултат за Уолстрийт тази година

14:30 | 25 март 2024
Обновен: 14:32 | 25 март 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Американските акции се насочиха към спад при отваряне след значителното оживление от миналата седмица, докато инвеститорите оценяват перспективата за корпоративните печалби преди важните данни от САЩ, които може да дадат още сигнали за лихвената политика на Федералния резерв.

Фючърсите върху S&P500 се понижиха след най-добрия седмичен резултат за Уолстрийт тази година. Stoxx Europe 600 потъна след 9 поредни седмици на ръст, като това е най-дългата подобна серия от 12 г.

Цените на акциите на европейските компании от сектора на отбраната поскъпнаха след терористичната атака в Москва в петък, при която загинаха най-малко 137 души и отговорността за която пое ИДИЛ.

Книжата на Dassault Aviation добавиха 4,5%, а тези на Rheinmetall с 3,6%. Дяловете на шведската SBB скочиха, след като тя изкупи обратно облигации при 60% отстъпка, а Direct Line Insurance спадна след като Ageas каза в петък, че няма да направи трета оферта.

Доходността върху американските държавни облигации леко се повиши и доларът леко поевтиня.

Преди отваряне акциите на Intel и AMD поевтиняха след като FT написа, че Китай се опитва да ограничи употребата на американски чипове в държавните компютри.

Акциите на United Airlines поевтиняха след като американският регулатор в авиацията спомена за мерки за ограничаване на ръста на авиокомпанията след поредицата от инциденти свързани с безопасността.

Петролът поскъпна, златото остана без промяна и желязната руда запази най-големия си седмичен ръст от 6 месеца.

Биткойт поскъпна, като предизвика ръст на акциите, свързани с крипто преди отваряне на търговската сесия.

Трейдърите очакват седмица, натоварена с много икономически данни, включително и любимата на Фед мярка за инфлация, която се очаква в петък, но тогава много пазари ще бъдат затворени заради празник.

Докато убеждението, че Фед ще намали лихвите расте след миролюбивите коментари на председателя Джером Пауъл миналата седмица, инвеститорите сега се тревожат повече за оценките на акциите след последното рали.