Азиатските акции се понижиха, държавните ценни книжа с ръст след празника в САЩ

Перспективите за китайските пазари се подобряват, въпреки текущото нарастване на случаите на вируси

10:11 | 25 ноември 2022
Автор: Брет Милър
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Азиатските акции се понижиха, докато американските фючърси се повишиха на фона на слабата търговия в петък. Държавните ценни книжа се покачиха с възобновяването на търговията след празника на Деня на благодарността в САЩ.

Листнатите в Хонконг технологични акции водят до спадове сред китайските акции, тъй като инвеститорите претеглят скорошните печалби спрямо нарастването на инфекциите с Covid-19. Бенчмарковете в континенталната част успяха да постигнат малки печалби в лицето на ограничения, подобни на блокиране, засягащи части от Пекин.

Ръстът в договорите за S&P 500 и Nasdaq 100 следва коментар на служители на Федералния резерв, които подкрепят твърдението за по-бавно темпо на повишаване на лихвените проценти. Доларът се колебаеше след три поредни дни на загуби.

Малайзийският рингит удължи ралито, тъй като назначаването на нов министър-председател изчисти политическата задънена улица, обхванала нацията след последните избори.

Вонът се покачи, след като управителят на централната банка каза, че трябва да види силни признаци, че инфлацията е под контрол, преди да обсъди каквато и да е перспектива за отклонение от затягането на политиката.

Доходността на еталонните 10-годишни облигации на Япония се повиши с един базисен пункт до 0,25%, най-високата граница на целевия диапазон на централната банка, след като инфлацията в Токио се ускори, за да достигне най-бързия си темп от 40 години.

Американските пазари ще имат съкратена сесия в петък след пълнодневното затваряне в четвъртък.

Петролът се насочи към трета седмична загуба, тъй като Европейският съюз налага по-висок от очакваното ценови таван на потоците от руски суров петрол и опасенията за забавяне застрашават перспективите за търсенето на енергия.

Златото се готви за скромна седмична печалба.

Перспективите за китайските пазари се подобряват, въпреки текущото нарастване на случаите на вируси, според Джун Бей Лиу, портфолио мениджър в Tribeca Investment Partners.

„През следващите 12 месеца нещата ще се подобрят. Виждали сме тази игра и преди в други икономики“, каза тя по телевизия Bloomberg. „Ще започнем да виждаме по-добро предсатвяне много скоро през следващите няколко тримесечия.“