Kia обмисля да спре работата на три завода

Автомобилната компания все още води преговори със синдикатите

14:53 | 13 април 2020
Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg
Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

В настоящата криза около коронавируса закупуването на автомобил е рядкост, Kia също го доказва. Автомобилният производител смята да преустанови операциите си в три звода в Южна Корея, пише Der Spiegel.

Представител на корпорацията обяви, че дейността в три предприятия в страната трябва да бъде преустановена заради пандемията, засягаща износа за Европа и САЩ. Това би трябвало да се случи в интервала 23-29 април, но окончателно решение не е взето заради провеждането на преговори със синдикатите.

Kia Motors спря дейността си в повечето си заводи извън Южна Корея и Китай, тъй като коронавирусът бързо се разпространява отвъд Азия.

В Европа автомобилните производители спряха дейността си преди седмици. Автомобилният сектор се намира състояние на „дълбок сън“, спадът в търсенето е драстичен. Големите германски концерни Volkswagen, Daimler и BMW поне до 19 април са замразили производството си.

Главният изпълнителен директор на на германския автомобилен поддоставчик Continental, Елмар Дегенхарт, отчита, че дейността му зависи от 2200 доставчици, в този ред на мисли и те ще са сред потерпевшите в сегмента на автомобилната индустрия.