Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Периодичното навлизане на пазара е бягство на дълго разстояние

Павел Бандилов, директор на BPD Индустриален фонд за недвижими имоти АДСИЦ, Светът е бизнес, 27.02.2020

21:00 | 27 февруари 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

Сега може да се окаже подходящ момент за влизане на интересни позиции на пазара. Когато се случва периодично, това изглажда рисковете и дисбалансите при високи или ниски цени. Това е бягане на дълго разстояние. Не трябва да купуваме или продаваме от днес за утре. Когато хората са наплашени, те спират да потребяват - това е като резултат от самореализиращо се пророчество. В пазарни ситуации като настоящата човек трябва да е рационален, не емоционален, обясни Павел Бандилов, директор на BPD Индустриален фонд за недвижими имоти АДСИЦ, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

"Коронавирусът няма как да не окаже влияние върху икономиката. Само на американския пазар през тези дни бяха изтрити 2,5 трлн. щатски долара".

Той припомни, че след Apple и Microsoft промени своята прогноза за печалба за третото тримесечие в негативна посока.

"Не можем да предвидим каква ще бъде дълбочината на корекция на пазарите и дали няма да премине в мечи пазар".

Бандилов посочи, че PMI индексите, които следят потребителското поведение, в момента не са в отрицателната плоскост, която очакваме в следствие на коронавируса.

Според него биткойнът не е актив убежище. "Инвеститорите търсят своето спасение в облигации и по-стандартни валути, които са на мода, когато има страхове на пазара", спомена той.

"При бъдеща криза Европейската централна банка няма "куршуми", които да използва, заради отрицателните лихви. Имаме липса на потребление, не на ликвидност".