В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Хората оценяват много повече времето за туризъм и ваканция

Доминик Преносил, помощник-мениджър на Eagles Resort, "В развитие", 03.06.2021

18:00 | 3 юни 2021
Обновен: 18:13 | 3 юни 2021
Автор: Севделина Илиева

Гръцката хотелиерска индустрия има за какво да благодари на българските туристи в началото на сезона. Големи луксозни комплекси, малки семейни хотели и вили за гости посрещат голям брой посетители от България след отварянето на гръцкия туризъм през май. Това каза Доминик Преносил – помощник-мениджър в луксозния комплекс Eagles Resort в Уранополи, в интервю за предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова. 

„Радваме се, че посрещаме много българи тези дни, особено след православния Великден и около официалния ви празник 24 май. Българите са едни от основните ни гости.“, коментира той.

В началото на сезона хотелът, вилите и бунгалата в комплекса посрещат също туристи от Австрия, Германия и Великобритания.

В началото на май запитванията и реализираните нощувки са се увеличавали много бавно, но сега се наблюдава значителен ръст, особено в резервациите за пиковите юли и август.

„Развълнувани сме, че успяваме да завършим резервациите, да не остават само като запитвания и да помогнем на хората да сбъднат почивката, за която мечтаят.“, добавя Доминик Преносил.

Според него хората са започнали да оценяват много повече времето за туризъм и ваканция. Вече не пътуват само за почивка и се наслаждават на миговете, както е било в миналото.

Въпреки облекчаването на част от ограничителните мерки в Гърция, хотелите продължават да спазват строги правила за социална дистанция, хигиена и дезинфекция.

„Увеличихме някои мерки и оптимизирахме някои процеси, след като през миналата година видяхме кои мерки работят и кои не. Фокусирани сме върху това да запазим здравето и сигурността на всички посетители.“, коментира мениджърът на Eagles Resort. 

Той вярва, че сезонът тази година ще бъде по-добър от миналогодишния, а въвеждането на дигитален сертификат за пътуване в ЕС е правилната стъпка за възстановяване на туризма.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.