В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Тревогите около Covid-19 спряха глобалното рали при акциите

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 22.01.2020

15:12 | 22 януари 2021
Обновен: 15:12 | 22 януари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Тревогите около пандемията спряха в края на седмицата глобалното рали на капиталовите пазари, заяви д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„ Данните за индекса на бизнес активността в частния сектор в еврозона, който падна по-дълбоко в територията на свиване, също оказва натиск в петък върху настроенията на инвеститорите“.

Магдалена Иванова коментира последните заседания на Европейската и Турската централна банка, като подчерта, че по думите на Кристин Лагард рисковете за растежа в еврозоната остават, но са по-слабо изразени.

"Сред акцентите в изказването на управителя на ЕЦБ е очакването икономиката на еврозоната да се е свила в края на миналата година, което означава, че сега блокът изглежда се насочва към двойна рецесия".

„Турската централна банка запази непроменени основните си лихвени проценти в рамките на първото си заседание за годината, което е в съответствие с очакванията на повечето икономисти“, каза главния редактор на bloombergtv.bg.

По думите на Магдалена Иванова инвеститорите остават скептични относно обещанията на президента Реджеп Ердоган да се придържа към ортодоксални политики заради подновените му критиките към високите лихвени проценти.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.