В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Самоограничаването е единствената грешка, която предприемачите не трябва да допускат

Момчил Василев, управляващ директор на Endeavor България, В развити, 20.11.2020

12:50 | 20 ноември 2020
Обновен: 14:21 | 20 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Единствената грешка, която предприемачите не бива да допускат, е да се самоограничават. Това заяви Момчил Василев, управляващ директор на Endeavor България, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Предприемачите имат нужда от две неща: кураж, че в България могат да бъдат постигнати големи резултати и достъп до акумулиран опит“

По думите на госта изборът на най-подходящ партньор винаги е свързан с обстоятелствата и  средата, в която се развива компанията.

„Важно е да се създаде добра химия - колкото по-активен си, толкова по-добре за теб“, коментира Василев.

Той каза също така, че предприемачите са именно тази група от населението, които са по-позитивно настроени и търсят възможностите в кризиса ситуация, като тази, в която се намираме в момента.

В нашата страна трябва да се постави фокус върху търсенето на начини за подпомагане на предприемачеството, смята Василев, като според него е необходимо опростяване на механизмите за достъп до рисков капитал.

„Но не говоря само за финансовото подпомагане, а изграждане на среда, в която да могат да се развиват тези предприятия“

Гостът коментира и как пандемията променя екипната работа, като заяви, че тя еволюира и прогнозира, че работата по по-различен начин ще остане и за в бъдеще.

„Бизнесът обаче все пак е колективен спорт и социалният контакт е важен. Надявам в скоро време, когато пандемията отшуми,  да имаме възможност  да се върнем и към познатите форми на работа и общуване“.

Целия разговор виже във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.