В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Акциите поскъпват, но златото се подхлъзна заради увеличения риск апетит

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 11.08.2020

12:45 | 11 август 2020
Обновен: 14:51 | 11 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите поскъпват в световен мащаб в началото на седмицата, но златото се подхлъзна за трети пореден ден заради увеличения апетит към риск. Това заяви д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Междувременно доларът тръгна в посока надолу след два дни на ръстове спрямо основните валути“.

Магдалена Иванова обясни, че цените на петрола продължават да отчитат повишения във вторник благодарение на очакванията за допълнителни стимули в САЩ, възстановяването на търсенето в Азия, както и на подобряване на перспективите за пазара от страна на ОПЕК.

„През тази седмица като цяло инвеститорите ще са фокусирани върху икономическата политика на американския президент Доналд Тръмп, евентуално напрежение на търговския фронт, тъй като предстои преглед на търговската сделка от фаза 1 около 15 август, като интересно е и какво ще се случи с турската лира, след като тя отслабна най-много на развиващите се пазари през мината седмица“.

По думите на главния редактор на bloombergtv.bg сред най-важните макро данни тази седмица ще са предварителни данни за БВП на Русия през второто тримесечие, както и тези на Великобритания, месечните доклади на ОПЕК, както и на Международната агенция по енергетика, както и серия от данни за еврозоната и Китай.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.