В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Оптимизмът на пазарите е на пауза

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 07.07.2020

14:10 | 7 юли 2020
Обновен: 15:07 | 7 юли 2020
Автор: Хюлия Айваз

Оптимизмът на пазарите е на пауза във вторник след отчетените възходящи движения вчера, заяви д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.  

"Европейските пазари отстъпиха във вторник на фона на опасенията, свързани с икономическото възстановяване, новите случаи на коронавирус в САЩ и по-слабите от очакваните германски данни".

Междувременно петролът поевтинява в началото на седмицата заради притеснения, обясни д-р Иванова. 

“Международният бенчмарк Брент поевтинява с 0,7% в ранните часове на днешната сесия до 42,80 долара за барел. WTI отстъпи също с малко над 0,7%, като се търгува за 43,33 долара за барел”, каза д-р Иванова.  

По думите ѝ петролният пазар е подкрепен до известна степен от по-голямото от очакваното намаление на запасите от суров петрол в САЩ, което е отчетено през миналата седмица, плюс рекордните съкращения на доставките от страна на Организацията на страните износителки на петрол.  

Магдалена Иванова обясни, че седмицата се очаква да бъде относително спокойна за пазарите от към очакваните да излязат макро данни. Все пак по думите във фокуса на инвеститорите ще са най-новите данни за запасите от петрол в САЩ, търговският баланс на Германия през май, заявления за безработица в САЩ и месечния доклад на международната агенция по енергетика. 

Вижте целия разговор във видео материала. 

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.