В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Пазарите очакват няколко намаления на лихвите от Фед до края на 2019 г.

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 31.07.2019

20:03 | 31 юли 2019
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очакваното лихвено намаление от 0,25% Федералния резерв вече е включено в оценките на пазарите. Важни остават сигналите на гуверньора на централната банка Джером Пауъл за евентуални последващи намаления до края на 2019 г. Това каза Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Гостът коментира и спада в цената на британския паунд, която почти достигна най-ниските си нива за последните 3 години. Според анализатора обезценяването на валутата е донякъде закъсняло предвид факта, че Борис Джонсън даде индикации за политиката си, преди да заеме премиерския пост.

Все още има вариант постигнатото споразумение между бившия британски министър-председател Тереза Мей и Брюксел да получи одобрението на британския парламент, смята Митренцев.

„Ако ситуацията опре дотам Кралството да избира между Brexit без сделка и четвърто гласуване на сделката на Мей, споразумението все пак може да се приеме, защото при "твърд" Brexit рецесията във Великобритания е неизбежна“.

Митренцев коментира и спада на запасите на лек суров петрол, който беше отчетен в САЩ за седма поредна седмица. За момента няма индикации, че намалението в производството ще спре, а цената вероятно скоро ще пробие 60 долара за барел, прогнозира той.