В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Какво да очакваме от Тръмп в хода на неговото управление

Доц. Александър Ганчев, преподавател по финанси в Стопанска академия Д.А.Ценов, В развитие, 23.01.2017

19:29 | 23 януари 2017
Автор: Investor.bg
Доц. Александър Ганчев, преподавател по финанси. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Доц. Александър Ганчев, преподавател по финанси. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В хода на своето управлението ще видим един много по-балансиран и рационален Доналд Тръмп. Това коментира преподавателят по финанси в Стопанска академия Д.А.Ценов доц. Александър Ганчев в ефира на "В развитие" с Димитър Вучев. 

"От първите дни на встъпването си в длъжност Тръмп показа добра систематика по отношение на това, което е решил да направи и това, което наистина прави", отбеляза той. Пример в тази посока са стъпките за премахването на Obamacare и неговото противопоставяне на борбата с климатичните промени, допълни финансистът.

Според него оптимизмът на капиталовите пазари в САЩ не почива върху здрав фундамент, а по-скоро е движен от пазарните реакции вследствие на програмата на Доналд Тръмп и заявките му за намаляване на данъците в САЩ. 

Доц. Ганчев коментира и посланията на Тръмп, свързани с протекционизма. "С тези ключови послания към Китай и Мексико, той реално иска да седне заедно с лидерите на тези страни на масата за преговори", смята финансистът. Според него Доналд Тръмп иска да бъдат постигнати благоприятни условия за търговия с Китай и Мексико, а не да бъдат ощетявани американските граждани.  

Преподавателят коментира и провелия се миналата седмица Световен икономически форум в Давос. 

Вижте повече във видеото: