В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Anglo American няма да удължава срока за оферта от BHP Group

Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, във "В развитие", 29.05.2024

14:45 | 29 май 2024
Обновен: 14:55 | 29 май 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Anglo American заяви, че няма да даде повече време на BHP Group да се ангажира с оферта за поглъщане, което означава, че засега вероятно ще бъде сложен край на преследването на най-голямата минна компания в света на стойност 49 милиарда долара. Това каза Силвия Климаки от Bloomberg Лондон в предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.

В Европа Stoxx 600 спадна с 0,6% и фючърсите на Уолстрийт записаха подобен спад.

Доходността по 10-годишните облигации във Великобритания нарасна с 5 базисни пункта, докато тази върху немския им еквивалент спадна от 6-месечния си връх, тъй като регионалните данни за инфлацията бяха по-ниски от месечната прогноза за страната.

Stoxx 600 вероятно ще завърши май нагоре с 2,2%, докато S&P 500 беше с ръст от 5.4% ръст за месеца, след края на търговията във вторник.

Брент поскъпна с 0.8% до $85 за барел, докато нова атака в Червено море повиши напрежението в Близкия изток преди срещата на ОПЕК+ през уикенда. Цената на West Texas Intermediate се покачи до $80 за барел.

ConocoPhillips е в напреднал етап на преговори за придобиване на по-малкия си конкурент Marathon Oil Corp., което би разширило поредицата от големи сделки в петролната индустрия, съобщи Financial Times.

Ключови събития, за които следим в момента са Бежовата книга на Фед, която се очаква днес, както и речта на Джон Уилямс по-късно днес.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.