В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Устойчивият темп на развитие на българския туризъм не бива да ни прави пасивни

Байко Байков, АБТТА, В развитие, 26.12.2016

20:00 | 26 декември 2016
Обновен: 21:19 | 26 декември 2016
Автор: Кирил Петков
Байко Байков, председател на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Байко Байков, председател на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

2016 бе успешна за българските туроператори, а прогнозите за зимния сезон показват, че той ще продължи тази тенденция. Това коментира председателят на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

По думите му българският туризъм се развива с устойчиви темпове, но това не трябва да прави играчите в него пасивни с оглед на противоречивата международна конюнктура.

"Причините за успеха на бългаския туризъм се коренят в разнообразието на продуктите и отличното съотношение на цена и качество".

Байков подчерта приноса на развитието на авиационния бизнес в света, който е „направил България по-достъпна за важни за страната пазари, като Великобритания, Испания и Германия“.

„Това е допълнителен фактор, който ще генерира туристопоток и занапред“.

Какво се прави за привличането на руски туристи в България? Как може да бъде преодолян „сериозният дефицит в крилата на сезона“, усетен ясно в бранша през юни 2016? Как да се привлече т.нар. синиър-турист от Германия, Испания и Австрия? Как да се позиционира страната ни по-добре в онлайн пространството?