В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Високите цени в сектора на туризма не повлияха на търсенето на потребителите

Борис Карагеоргиев, собственик на Мистрал Травел, "В развитие", 27.09.2023 г.

17:45 | 27 септември 2023
Обновен: 18:00 | 27 септември 2023
Автор: Михаела Кирилова

Пандемията тласна цените нагоре - хотелското настаняване, изхранване, цените на горивата. Това дава своето отражение на сектора на туризма, но не успя да намали търсенето от страна на клиентите. Това каза Борис Карагеоргиев, собственик на Мистрал Травел, в интервю за предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Карагеоргиев сподели, че тази година започна много добре за сектора на туризма. Най – търсените дестинация за сезона са Египет, Тунис и Турция.

Големият интерес към екзотичните дестинации, който се ускори по време на пандемията, продължава и през тази година, а най-желаните сред тях са африкански държави. Хората се ориентират именно към тези места за почивка, заради съотношението цена-качество. „В Египет и Тунис цените са доста добри за българския пазар. Пакетът с чартърен полет е на достъпна цена за повечето граждани.“

Събеседникът посочи, че най-голямото предизвикателство на предприемачеството в сферата на туризма е комуникацията с нови партньори, заради недоверието към новите играчи на пазара.

На въпроса кои са предимствата и недостатъците да създадеш собствен бизнес в сферата, той отговаря, че гъвкавото работно време е предимство, а недостатъкът са големите инвестиции, които трябва да се направят, за да се създаде собствен бизнес.

Повече за най-търсените дестинации през 2023 г. може да видите във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ може да гледате тук.