В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Arm привлича инвеститори чрез промени в начина на работа

Михаела Кирилова, Bloomberg TV Bulgaria, “В развитие“, 12.09.2023 година

15:25 | 12 септември 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Главният изпълнителен директор на компанията Arm Рене Хаас, който се подготвя за най-голямото първично публично предлагане на акции за годината, предлага на инвеститорите промяна. Това коментира Михаела Кирилова, Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „В развитие“ с водещ Веселина Спасова.

Посланието му към потенциалните акционери е, че Arm е на път да се превърне в по-голям и по-печеливш бизнес - не само поради бума в облачните изчисления и изкуствения интелект в цялата индустрия, но и поради сериозна промяна в начина на работа. През по-голямата част от съществуването си компанията, нейният фокус пада върху проектирането на чипове за смартфони и друга електроника. Сега Arm се занимава със сложни проекти, насочени към конкретни продукти, пригодени за това, което смята за ключови области на растеж.

Това е "целенасочен подход", насочен към спешните нужди на компаниите, произвеждащи мобилни устройства, изчисления в облак, автомобилна електроника и свързани с интернет технологии. С този ход дизайнерът на чипове се опитва да се възползва от промяна, която се наблюдава от няколко години.


Търсенето на полупроводници нараства

Най-очевидният пример са процесорите от сериите A и M на Apple Inc., които захранват устройства от MacBook до iPad. По подобен начин Amazon.com Inc., Google на Alphabet Inc., Microsoft Corp. и техните китайски партньори също се опитват да оборудват центровете за данни с чипове, които отговарят на техните специфични нужди, вместо да разчитат на Intel Corp. за общи решения.

Финансовият директор на Arm заяви, че възможността за приходи в областта на изчислителните облаци ще нарасне до 28 млрд. долара до 2025 г., разширявайки се с темп от 17% годишно считано от този момент.

Повече за посещението на Ким Чен Ун в Русия и размразяването на ирански активи от САЩ може да видите във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ може да видите тук.