В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Micron може да бъде част от плана на Моди за "Мade in India"

Михаела Кирилова, Bloomberg TV Bulgaria, “В развитие“, 16.06.2023 година

16:45 | 16 юни 2023
Обновен: 17:04 | 16 юни 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Компанията Micron Technology Inc. е близо до споразумение на стойност 1 млрд. долара за създаване на фабрика за опаковки за полупроводници в Индия. Това коментира Михаела Кирилова, Bloomberg TV Bulgaria, в предаването в „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Такава сделка би означавала победа за амбициозните планове на премиера Моди за програмата "Make in India", като в същото време би предложила на Вашингтон възможност да укрепи ключови вериги за доставки извън Китай. Премахването на бариерите пред технологичната търговия между двете страни е ключова част от държавното посещение на Моди.

САЩ настояват за диверсификация на производството на съвременни чипове, тъй като нарастващото напрежение в Китай поражда опасения относно зависимостта на света от азиатски производствени центрове като Тайван. Micron, най-големият американски производител на чипове, също си осигури финансова подкрепа за завод от следващо поколение на стойност 3,6 млрд. долара, който възнамерява да изгради в Япония.

Още за отношенията между САЩ и Иран, решението на Японската централна банка и посещението на генералния директор на Международната агенция за атомна енергия в Украйна вижте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ можете да намерите тук.