В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Китайската компания Nio намали цените на електромобилите си с 30 000 юана

Михаела Кирилова, Bloomberg TV Bulgaria, “В развитие“, 12.06.2023 година

17:30 | 12 юни 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Производителят на електрически превозни средства Nio Inc. намали началните цени на всички свои модели в Китай с 30 000 юана (4200 долара), дни след като отчете по-лоша от очакваната тримесечна загуба. Това коментира Михаела Кирилова, Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „В развитие“с водещ Вероника Денизова.

С този ход днес Nio се впусна в ценова война с други компании, включително Tesla Inc., за да привлече повече клиенти в Китай - най-големия пазар на електрически превозни средства в света. Миналата седмица китайското правителство също така започна кампания за насърчаване на покупките на автомобили и въвеждането на екологично чисти автомобили, особено в селските райони, след като ръстът на продажбите на електромобили и хибридни автомобили се забави до 41 % през периода януари-май от 120 % година по-рано.

Продажбите на компанията спаднаха под 13 000 автомобила през април и май от близо 31 000 през периода от януари до март. Базираната в Шанхай компания, която все още има за цел да продаде 250 000 електромобила тази година, заяви миналата седмица, че нетната ѝ загуба за първото тримесечие се е увеличила до 4,74 млрд. юана.

Най-актуалните новини около поглъщането на Credit Suisse, контраофанзивата на Украйна и лихвените проценти на Фед вижте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" можете да намерите тук