В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Tesla сваля цените за трети път тази година

Михаела Кирилова, Bloomberg TV Bulgaria, „В развитие”, 07.04.2023

15:22 | 7 април 2023
Обновен: 15:23 | 7 април 2023
Автор: Зорница Крушарска

Ескалацията на конфликта между Израел и Ливан с най-продължителната ракетна атака от войната през 2006 година насам е сред важните новини от терминала на Bloomberg, коментира Михаела Кирилова  от Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „В развитие” с водещ Вероника Денизова.

Най-малко 34 ракети бяха изстреляни към северен Израел от Ливан, от които 25 бяха успешно прихванати. Шест ракети паднаха на израелска територия и причиниха щети, каза Кирилова.

Интересен акцент има и около войната в Украйна. Страната ще получи финансова помощ от нетрадиционен източник – продажбата на футболния отбор „Челси”, собственост на Роман Абрамович. Фондацията, която управлява средствата, планира да се фокусира върху хуманитарни проекти, подкрепящи медицински и образователни програми за украинците. Абрамович продаде лондонския клуб, след като му бяха наложени санкции от Великобритания и ЕС заради предполагаемите му връзки с руския президент Владимир Путин.

Сред коментираните теми днес е решението на Tesla да намали цените на два от моделите си в САЩ за трети път тази година в опит да подкрепи намаляващото търсене на електромобили. Решението идва в момент, когато автомобилната индустрия се бори с нарастваща инфлация и повишаване на лихвените проценти. През първото тримесечие на тази година Tesla достави над 420 000 автомобила в световен мащаб, след като миналата година не успя да постигне целта си за 50% увеличение на доставките.

Как Bloomberg обобщи политическите събития през седмицата в снимки може да видите във видеото.

Всички гости в предаването „В развитие” гледайте тук.