В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Европейските акции и фючърсите в САЩ отбелязват леки спадове

Пазарен коментар на Лий-Ан Геранс, Bloomberg Лондон, "В развитие", 07.12.2022 г.

15:10 | 7 декември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции са слабо променени тази сутрин, като стоковите сектори водят спадовете на фона на несигурни икономически перспективи в Китай, докато акциите на здравеопазването се повишиха след победа в съда в САЩ. Това каза Лий-Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Петко Трухчев.

Индексът Euro Stoxx 600 се понижи с по-малко от 0,7 процента, като производителите на суровини водеха спадовете на фона на несигурната икономическа перспектива в Китай. Акциите в здравеопазването скочиха след ръст на GSK и Sanofi, след като федерален съдия на САЩ отхвърли научните доказателства зад съдебните дела, според които лекарството против киселини Zantac може да причини рак.

FTСE 100 е 2 десети от процента нагоре, а DAX и CAC са по-ниски с близо 6 десети от процента.

Договорите за S&P 500 се понижиха, след като бенчмаркът в САЩ падна с 1,4% за четвъртия си пореден дневен спад вчера - най-лошото представяне на индекса от месец. Фючърсите на NASDAQ 100 също са по-ниски с близо 4 десети от процента. Доларът се повиши за трети ден.

Вчера "Уолстрийт" се отказа от риска, тъй като множество американски банки алармираха за мрачната перспектива. Goldman Sachs предупреди за съкращения на заплати и работни места, позовавайки се на „предстоящи трудни времена“. Bank of America забавя наемането на служители преди възможно икономическо свиване. Morgan Stanley също казва, че ще намали глобалната си работна сила

Петролът се колебаеше, след като вчера докосна най-ниското ниво от миналия декември, тъй като инвеститорите намалиха позициите на суровия петрол на фона на по-широко разпродажба на пазара.
WTI е по-нисък с 0.1%, близо до 74 долара за барел, изтривайки всички печалби от тази година.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.