Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Гърция отваря сухопътната си граница единствено с България

Иван Петрински, журналист, Бизнес старт, 15.06.2020

10:26 | 15 юни 2020
Обновен: 15:25 | 15 юни 2020
Автор: Николета Рилска

В 12 часа днес (15 юни) ще бъде отворена границата на Гърция с България. Това е единствената сухопътна граница, която страната отваря със съседните ѝ държави. Това каза журналистът Иван Петрински в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова

Петрински посочи, че влизащите в Гърция ще бъдат тествани избирателно за коронавирусна инфекция. Той отбеляза, че тези, при които се установи такава, ще подлежат на 14-дневна карантина. 

“Гърция се рекламира като една от най-сигурните туристически дестинации в света. Както знаем, тя е една от държавите отличници по отношение на справянето ѝ с коронавируса”. 

По думите на госта голяма част от хотелите в Гърция няма да могат да отворят за настоящия летен сезон заради краткия времеви прозорец, в който ще могат да работят. 

“Прозорецът от 2-3 месеца се оказа недостатъчен, за да могат да се възстановят разходите за отваряне”. 

Петрински отбеляза още, че по данни на платформи, които правят статистики на базата на рецервации, над 90-процентен дял от заетите места са такива, които могат да бъдат достигнати с кола. “Голяма част от тези резервации са на гърци”, отбеляза той. 

“Очевидно е, че сезонът тази година ще бъде много слаб”. 

Журналистът призова насочилите се към Гърция да бъдат предпазливи и да спазват мерките за дистанция и дезинфекция, тъй като заразата все още не си е отишла. 

“Ксанти, който е само на 50 км от Кавала, е изолиран заради огнище на коронавируса”, даде за пример Петрински. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук.