Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Очакванията за пазара на коли под наем у нас са негативни заради пандемията

Виктор Геновски, оперативен мениджър в Top Rent A Car, Бизнес старт, 04.06.2020

11:36 | 4 юни 2020
Автор: Цветан Кръстев

Основната група от клиенти в рент-а-кар бизнеса в България e от Русия, Германия, Англия, които са силно засегнати от пандемията. Поради това очакванията ни за пазара през 2020 г. са силно песимистични. Това каза Виктор Геновски, оперативен мениджър в Top Rent A Car, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Пандемията се отразява много тежко на бизнеса на отдаването на коли под наем. Спадът на броя на резервациите е огромен. Най-тежко се отрази мярката за налагане на карантина от 14 дни за пристигащите в България, тъй като разчитаме основно на пътуващи от чужбина клиенти". 

Той коментира, че по-голяма тежест от предварителните очаквания се оказали временните ограничения на пътуванията между областните градове в страната.

"Преди извънредното положение обработвахме между 350 и 400 операции по приемане или предаване на автомобил на ден. След въвеждането на извънредното положение броят спадна до 15-20 автомобила на ден". 

"За нашата дейност нямаше забрана, единствсено търговските обекти на терминал 1 и 2 на Летище София трябваше да бъдат затворени. Сега всички офиси работят нормално", допълни той. Но по думите му очакванията за рент-а-кар бизнеса у нас са определено негативни. 

Гледайте видеото с целия разговор.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.