Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Динко Русев: В „Бош България“ сме повече от колеги, важна е семейната култура

Динко Русев, управител на "Бош България" и инженеринг директор на "Бош инженеринг център София", в "Бизнес старт", 20.05.2024

12:19 | 20 май 2024
Обновен: 12:50 | 20 май 2024
Автор: Галина Маринова

Бъдещето на мобилността е в по-чисти, по-сигурни и по-умни автомобили. Автомобилът трябва да стане много по-умен, отколкото е в момента. Трябва да поеме управлението на колата и да спрем войната по пътищата. За нас целта в нашата работа е катастрофите да станат новина, а не статистика. Затова се борим, каза Динко Русев, управител на "Бош България" и инженеринг директор на "Бош инженеринг център София", в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Инженеринговият център на Бош в София вече наброява 700 души, като плановете за разрастване в бъдеще не са обвързани с брой хора, каза Русев. "При нас растежът е фактор на това да бъдем стабилни. Ние можехме да сме 1700 души в момента, но нямаше да е стабилно. Нямаше да изберем правилните хора, нямаше да имаме правилните проекти, нямаше да допринесем с тези постижения, с които допринасяме в момента. Щяхме просто да бъдем поредната инженерна компания, която иска бързо да порасне, а после не знае какво ще се случи". 

"Имаме доста ясна визия за това какви хора ни трябват. За нас е много важна семейната култура. Мотото на "Бош инженерен център София" е "Повече от колеги". Много е важно хората, които работят тук, да се чувстват добре, да идват с желание на работа и да бъдат мотивирани. Мотивацията идва, когато човек пасне в екипа, а мотивираният човек винаги ще успее". 

Вижте целия коментар във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.