В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Българският финтех трябва да гледа и отвъд пределите на България

Томас Висни – съосновател на Booster Labs, Филип Генов – управляващ директор в Sophia Lab, „В развитие“, 12.06.2019 г.

Българските финтек компании не бива да си поставят за цел единствено да се наложат на родния пазар, нито пък да се стремят да превземат света. Около подобно мнение се обединиха съоснователят на Booster Lab Томас Висни и управляващият директор в Sophia Lab Филип Генов в коментари пред редактора Хюлия Айваз за предаването „В развитие“.

„Много е трудно, но е и много необходимо да се мисли от самото начало за по-големите пазари. Ако искаш да набереш средства, трябва да покажеш на инвеститорите, че можеш да се справиш с проблемите на големите пазари. Ако искаш да създадеш такава компания, трябва да предложиш услуга, която да се търси не само в България, но и в европейски мащаб“, споделя Висни.

Още по темата

Добрият проект рядко е валиден само за един или друг пазар, защото традиционно хората имат еднакви потребности по целия свят. Подобен баланс между пазарите се постига най-вече с опит.

„Българският финтех бих го разделил на три групи – мечтатели, реалисти и мечтатели с опит. Именно третата група е тази, която реализира най-добрите проекти. Това обичайно са хора над 35 години, които са работели в корпорации, имат контактите и от там осъзнават, че технологията е просто средство“, коментира Генов.

Цялото интервю с двамата експерти може да видите във видеото.

Последни новини
Още от В развитие