UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Стартъпите ни учат да се проваляме бързо и да постигаме успех много бързо

Томас Англеро, директор "Иновации" в IBM Норвегия, UpDate, 05.10.2019

От  гледна точка на бизнеса днес иновациите в IBM имат за цел да ни доближат до клиентите. Но истинската иновация означава да започнеш от нулата и никой да не е съгласен с вас. Това мнение изрази Томас Англеро, директор "Иновации" в IBM Норвегия, в предаването "UpDate" с водещ Елена Кирилова. Според него от лична гледна точка иновациите представляват да бъдеш най-добрата версия на себе си през цялото време. 

"Стартъпите ни учат да се проваляме бързо и да постигаме успех много бързо. Нужни са ни стартъпи", посочи гостът

"В Европа, когато някой стартъп се провали, всички около него коментират: „О, Боже, ти се провали!“ В САЩ, откъдето съм аз, има хора, които са готови да признаят: „Седем от моите стартъпа се провалиха“. И всички им казват: „Искаме да ви наемем“. Разликата е, че се оценява какво си научил по пътя до първия ти провал".

Според Томас Англеро най-голямата възможност е осъзнаването, че компанията ви не е в чак толкова лоша ситуация, колкото изглежда.

"Ще разберете, че за година, две или за няколко месеца ще имате нови източници на приходи и нов бизнес модел. Просто започнете. Изкуственият интелект не е страшен. Това е просто софтуер", отбеляза той.

"Днес много лидери говорят за изкуствения интелект, а дори не са започнали първия си малък проект с него. Най-голямото предизвикателство е просто да го направят. Просто да започнат. Да спрат да говорят за него, да спрат да гледат „Терминатор“ по телевизията в петък вечер", заяви Томас Англеро. 

"Едно от фундаменталните неща за изкуствения интелект е, че може да събира информация от много различни източници. Благодарение на факта, че може да прави това, хората, управляващи компаниите, ще могат да взимат по-добри решения, базирани на повече данни, отколкото са имали преди".

"След 10-20 години няма да казваме, че има изкуствен интелект, защото той ще е във всичко", твърди Томас Англеро.

Последни новини
Още от UpDate