Смарт час

Понеделник, 20:00 часа

Водещ: Живка Попатанасова

Връзката между образованието и бизнеса се усилва

Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България; Илона Йорданова, 108 СУ "Никола Беловеждов"; Кристиан Милев, студент по Право, Смарт час, 11.11.2019

Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България; Илона Йорданова, 108 СУ "Никола Беловеждов"; Кристиан Милев, студент по Право. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България; Илона Йорданова, 108 СУ "Никола Беловеждов"; Кристиан Милев, студент по Право. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Инициативата „Мениджър за един ден“ вече има 18-годишна история. Повече за нея и за възможностите, които предлага, разказаха Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България, Илона Йорданова, 108 СУ "Никола Беловеждов", и Кристиан Милев, студент по Право, в предаването „Смарт час“ с водещ Живка Попатанасова.

Според Стойчева увеличаващият се интерес към инициативата с всяка следваща година доказва важността на включването на практиката в образователния процес.

„Връзката между образованието и бизнеса се засилва във времето. Най-добрият модел на работа е този на партньорството и той ще се утвърждава“.

По думите на Йорданова, която участва в инициативата за втора поредна година, най-ценното, с което тя допринася, са знанията.

Като основно качество, което всеки мениджър трябва да притежава, тя посочи възможността да приема предизвикателствата и да не показва страх пред екипа си.

Още по темата

„В бъдеще работните места ще са дистанционни и всичко да се случва виртуално“, смята още Йорданова.

„Важно за мениджърът е да обича работата си, да влиза на работното място с усмивка на лице, да се грижи всички служители да са мотивирани“, изтъкна Милев.

Той обаче смята, че ключово за професиите на бъдещето ще бъде възможността за повече време за отдих и по-приятелската работна среда.

„Човек трябва да има гъвкаво работно време и при невъзможност да се яви на място да успее да свърши работата си и вкъщи“.

„Не можем да предвидим какви точно ще са уменията на бъдещето. Трябва да се научим постоянно да бъдем гъвкави, да не се спираме пред трудностите и да бъдем отговорни към себе си и към средата, в която работим“, заключи Стойчева.

Очаквайте видео материал с целия разговор.

Последни новини
Още от Смарт час