Инициативата Мениджър за един ден дава поглед на бизнеса през ентусиазма на младите хора

Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България и Асен Георгиев, генерален директор на HP Inc. за България, Бизнес старт, 08.10.2019

10:01 | 8 октомври 2019
Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България и Асен Георгиев, генерален директор на HP Inc. за България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България и Асен Георгиев, генерален директор на HP Inc. за България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Инициативата „Мениджър за един ден“ се е превърнала в нарицателно за образователната система. Това е друг подход към ученето, свързан с прилагане и развиване на знанията извън тясна, конкретна област, и запознаване с практическото приложение на наученото в училище. Това мнение изрази Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Тази инициатива подкрепяме за трета поредна година. През ентусиазма и енергията на младите хора човек може да погледне по различен начин на ежедневните бизнес предизвикателства. Помагаме на младите да ги интегрираме в компанията, технологиите и иновациите", коментира Асен Георгиев, генерален директор на HP за България.

"Един от елементите към инициативата е, че сме я превърнали от еднодневно преживяване в по-дълъг проект, в който младите откриват област на развитие", уточни Милена Стойчева.

Стойчева обясни още, че преди 15 години основно международните компании са разпознавали в тази инициатива възможност да променят себе си и да открият своите бъдещи таланти и новите тенденции в образованието.

"Все повече български компании се присъединяват към инициатива и още повече осъзнават необходимостта от друг поглед към образованието и подготовката на кадрите", изтъка тя.

По повод петото издание на форума „Професиите на бъдещето“ Милина Стойчева разкри, че тази година е избран акцентът работа със смисъл и с мисъл.

"Идеята е, че се променят изискванията към начина на работа на младите хора. Променя се и начинът, по който компанията реализира себе си през мисията си", подчерта тя.

Вижте видео материал с целия разговор.