Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Какви са рисковете за съществуването на ЕС?

Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи и на икономиката, Клуб Investor, 25.04.20

Никога европейските държави не са били толкова откъснати една от друга, колкото в момента. Това каза Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи и на икономиката, в предаването “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.  

“Съществуването на граници помежду им започва да дава повод на евроскептици, националисти и популисти да печелят все повече популярност. Много е възможно да има втора вълна от евроскептични политици, които да печелят избори в европейски държави”. 

Според него това означава, че европейците вече ще свикнат с тези бариери и с това отдалечаване от общите правила, както и с това всяка държава да взема решения сама за себе си. 

“Колкото е по-дълга тази криза, тази пандемия и тази изолация, толкова повече европейските ценности са под натиск”.  

Керемедчиев смята, че съвсем скоро, до по-малко от месец, европейските лидери ще бъдат изправени пред много тежко решение.  

“Те ще трябва или да разхлабят мерките, за да спасят икономиките на държавите си, или да ги оставят затворени, но по този начин да рискуват съществуването на собствените си икономики, както и изобщо идеята за съществуването на Европейския съюз”.  

Целия разговор вижте във видеото.  

Всички гости на предаването "Клуб Investor" може да видите тук. 

Последни новини
Още от Клуб Investor