Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Б. Игнатов: Такса смет трябва да се изчислява спрямо обема боклук

Арх. Борислав Игнатов, новоизбран общински съветник от групата на "Демократична България", Бизнес старт, 11.11.2019

Такса смет трябва да бъде изчислявана според обема боклук, който генерират физическите или юридическите лица, а не на база на данъчни оценки. Това ще доведе до преразглеждане на цялата система на сметосъбиране и ще се наблегне на рециклирането. Това каза арх. Борислав Игнатов, новоизбран общински съветник от групата на "Демократична България", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.


„В събирането на боклука има много големи интереси, които се преплитат и с партийни интереси. В Столичния общински съвет (СОС) ще работим за осветляване на тези връзки и за търсене на подкрепа от обществото при гласуванията“.

По думите му сред големите приоритети на групата на „Демократична България“ в СОС е прозрачността и връзката с гражданите.

Той говори и за бюджета на София за следващата година.

„Най-голямата пробойна е „Топлофикация“, чиито задължения надхвърлят 800 млн. лева. Там отново има свързани интереси. Ние ще настояваме за децентрализация на бюджета. Районните кметове да имат делегирани бюджети пропорционално според местните данъци в района“.


Игнатов отбеляза, че липсва информация за приходите на Центъра за градска мобилност от синя и зелена зона за платено паркиране. 

Вижте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт